De 21-jarige doelman Tibo Herbots ruilt vice-landskampioen Union Sint-Gillis voor KVK Tienen. Hij tekent een overeenkomst voor één seizoen. En middenvelder Jonas Bogaerts zal er na een lange blessureperiode ook weer bij zijn. Tienen is er klaar voor.

Met zijn 1 meter 87 zal Herbots het komende speeljaar het doel van KVK Tienen bewaken met zijn leven. Herbots speelde vorig seizoen bij Union. Hij is afkomstig uit Zoutleeuw, en was er derde doelman. Daarvoor doorliep hij de jeugdreeksen van STVV, OH Leuven en Standard om als belofte opnieuw bij STVV te belanden. Hij werd als talentvolle speler ook geselecteerd voor het nationale beloftenelftal. Sinds 2020 voetbalt hij bij Union. De extra doelman geeft de technische staf meer mogelijkheden nu Bouzian timmert aan zijn terugkeer na een schouderblessure. Hij tekent een overeenkomst voor één seizoen.

Ook op het middenveld beweegt er wat. Na een maandenlange afwezigheid wegens een blessure staat middenvelder Jonas Bogaerts met veel ambitie terug op het trainingsveld.

KVK Tienen begint aan de bekercompetitie op zondag 14 augustus met een thuiswedstrijd in de derde ronde. Mogelijke tegenstanders zijn Perwez, Montignies B, Ciney en Messancy. Bij plaatsing volgt een week later een verplaatsing naar opnieuw een Waalse club. Tegenstanders zijn dan mogelijk Rebecq, Francorchamps, Frelangoise, Meux, Brainois of Beloeil. Bij plaatsing voor de vijfde ronde speelt KVK opnieuw in eigen huis. Mogelijke tegenstanders zijn dan o.a. Sporting Hasselt, Waremme, Gullegem en Witgoor Dessel.
Foto’s – ©KVK Tienen