Op zondag 17 maart 2024 zal de Sint-Truidense Zwemclub (STZC) voor het eerst in haar bestaan een officiële competitiewedstrijd organiseren in het Lago Bloesembad in Sint-Truiden. Deze wedstrijd zal de 4e manche van de Limburgse regio cups zijn. “We willen onze club én vooral de zwemsport op de kaart zetten”, vertelt Didier Vangrootloon.

“Voor onze club is dit een volgende logische ontwikkeling in zijn bestaan”, steekt Didier vangrootloon van wal. “STZC is al bijna 50 jaar een begrip in Sint-Truiden en omstreken op vlak van zwemmen. In 2022 mocht we als eerste Vlaamse club het “Aquality” label ontvangen voor onze recreatieve werking. Dit was een beloning voor jarenlang keihard werken van onze trainers. We streven er als club naar om de nodige kwaliteit te bieden volgens de richtlijnen van de Vlaamse Zwemfederatie.” Daarnaast wil de clubleiding het familiale klimaat zeker behouden. “Sinds 2018 zijn we actief binnen het competitiezwemmen. Op 6 jaar tijd werden we vaste klant op de grote kampioenschappen, met mooie resultaten als beloning. Zo werden er al ereplaatsen gehaald op Vlaamse en Belgische kampioenschappen, en mochten we al zwemmers afvaardigen voor verschillende selectieprogramma’s.”

Masterwerking

In 2023 nam de club de zogenaamde Masterwerking onder handen. “Binnen onze masterzwemmers is er een groep voor het wedstrijdcircuit voor Masters. Daarmee behaalden we heel wat titels. Met de organisatie van deze wedstrijd op 17 maart vieren we de zwemsport in zijn totaliteit en zullen we tal van Limburgse zwemmers ontvangen. Iedereen is welkom”, besluit Didier Vangrootloon.