De Truiense Britt Herbots heeft haar rol als vurige tijger in de nationale ploeg gisteren op het EK helemaal waargemaakt. Samen met de andere Yellow Tigers en bondscoach Kris Vansnick pompt ze nu veel vertrouwen uit de 3-0 overwinning tegen Hongarije. “En we hebben nog niet alles laten zien”, knipoogt Herbots.

Met een goed gevulde zaal bomvol staken de supporters een hart onder de riem van de Yellow Tigers. “We waren zelf sterk, maar weten ook dat het niveau nog zal stijgen”, reageert de Truiense speelster Britt Herbots. “Het was een wedstrijd die al lang met een uitroepteken in onze agenda staat. Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan maar als het op deze manier kan: perfect voor mij! We hebben de Hongaren meteen bij de keel gegrepen en dan merk je dat we weer tijgers worden.” De volgende uitdager aanstaande zaterdag ligt een pak moeilijker. “Slovenië speelt inderdaad sterk. Maar we hebben nog niet te veel laten zien aan de tegenstanders”, knipoogt Herbots.

Wedstrijdverslag

De volleybaldames namen een snelle start, namen de leiding in de punten en gaven niets meer weg. De ploeg draaide goed en iedereen was aanspeelbaar met Britt Herbots als surplus. Zij en Van Avermaet profiteerden van de gaatjes in blok in twee vlotte sets: 16-25 en 15-25. In de derde set forceerde Herbots met haar opslag de 0-7. De Truiense knalde zowel aan het net als achter de driemeterlijn en de Hongaarse meisjes zagen de ballen aan 104 km/u voorbijvliegen.

De overtuigende 0-3-zege zorgt voor zelfvertrouwen richting zaterdag, richting Slovenië.

Foto’s © Jan Vanmedegael

Britt Herbots (groot beeld: een verpletterende uithaal waarbij de Hongaren de bal zagen voorbijflitsen)