In de laatste rechte lijn van de abonnementencampagne belden gisteren een 10-tal roemrijke spelers en ex-spelers de fans persoonlijk op, met de vraag om een STVV-abonnement te willen kopen voor het nieuwe speelseizoen.

Gouden Schoen Lon Polleunis en Wilfried Sleurs, de sterkhouder uit de jaren ’80 tekenden gisteren present op een belactiedag van hun club STVV. In juli mikte het bestuur op 4000 abonnementen, en dat aantal is nog niet bereikt. Reden te meer voor oud-spelers om tot actie over te gaan. In hun kielzog ook de lichting van de nineties met onder andere Kurt Morhaye, Patrick Teppers, Nico Curto, Peter Voets en bekerfinalist Bram Vangeel.

Vanuit het callcenter werden zoveel mogelijk supporters opgebeld. Boegbeeld Wilfried Sleurs genoot er alvast met volle teugen van. Hij verkocht het hoogste aantal abonnementen en won op die manier de interne mini-competitie. Sleurs reageert: “Als sportman wil je altijd winnen. Dus ik ben stiekem blij dat ik mijn vroegere ploegmaats de loef heb kunnen afsteken (lacht). Als speler van het eerste elftal heb ik altijd een warme band gehad met de supporters. Het doet deugd om dat gevoel vandaag nog eens te ervaren. Omgekeerd merk je ook dat de persoonlijke telefoontjes onze fans veel plezier doen. Als we op deze manier onze vurige fans kunnen motiveren, doen we dat met de glimlach.” Of zoals een bekende coach ooit zei: “Je wordt geboren met de liefde voor een club en je sterft met de liefde voor dezelfde club. Maar tussendoor ben je misschien soms even wat minder verliefd.” De oud-spelers gaven alvast het startschot. Later deze week hangen ook enkele huidige spelers aan de lijn. Hoeveel abonnementen de belactie van gisteren heeft opgeleverd is niet meegedeeld.

  De enige Gouden Schoen ooit voor STVV, Lon Poleunis, ereburger van de stad Sint-Truiden, engageerde zich om supporters op te bellen en hen aan te moedigen een abonnement aan te schaffen.

Foto’s – ©STVV