De strijd om de Europe play-offs en een plaats bij de beste 6 is de dubbele inzet van de wedstrijd voor de Truiense club in het duel met Anderlecht. Paarswit wil natuurlijk doorstoten naar de beste 8, zeker na een reeks overwinningen met een 7 op 9. In de eerste helft kon STVV alles dichthouden, hopend op de counter. Maar in de tweede helft schakelde Anderlecht, zocht en vond drie gaten en wist STVV van zich af te schudden: 3-1.

Anderlecht zocht van bij het begin van de wedstrijd naar een opening maar botste telkens op een stug en gesloten STVV dat vooral op de omschakeling rekent. Die komt er na 24 minuten met een voorzet die het hoofd van Hara bereikt maar Anderlecht-doelman Verbruggen pakt de bal gemakkelijk. Tegen het einde van de eerste helft zorgde een slordige pass van Schmidt voor een adrenaline-moment voor het doel van de Kanaries. Raman pikt de bal op maar een alerte Janssens voorkomt een achterstand. Voorlopig dus geen barsten in het geelblauwe front, geen gaatjes, en dus bleef het 0-0 bij rust.

Tweede helft

In de tweede helft wist paarswit dan toch de gaten te vinden. Op een dikke 10 minuten tijd gaat het erg snel naar 3-0. Invaller Bruno kan één keer knallen zodat STVV op een verlies met 3-1 uitkomt, te laat om de achterstand goed te maken.

 

Beelden uit de wedstrijd – © STVV