In de laatste speeldag van dit seizoen in de Pro League moest STVV in eigen huis het opnemen tegen de nummer drie, Club Brugge. Geelblauw wilde maar wat graag punten bijeenharken voor de Europe Play-Offs. De wedstrijd werd beslecht dankzij wonderboy Koïta met 2-1.

Voor de wedstrijd kreeg Matte Smets de trofee van Meest Verdienstelijke Speler van Spionkop Geel-Blauw.
En dan de wedstrijd zelf.
In de zesde minuut is het raak voor Club Brugge: 0-1. De Spaanse spits Jutgla dribbelt twee Truiense spelers en prikt beheerst binnen. De Kanaries kijken vroeg tegen een achterstand aan. Club Brugge-doelman Simon Mignolet moet even later het veld verlaten wegens een blessure. Hij wordt vervangen door Jackers.
Na een half uur merken we dat STVV groeit in de wedstrijd: geel-blauw eist het balbezit op. Op de eerste echt grote kans is het wel wachten tot minuut 38. Na een perfecte steekpass van Abou Koita, komt Zahiroleslam alleen voor doel. Zijn schot wordt gekeerd door doelman Jackers, in de herneming met het hoofd kan Kahveh de bal niet laag houden. Dit luidt meteen het begin in van een goede periode voor de Kanaries, die nu steeds meer druk naar voren uitoefenen. Steuckers en Ito proberen, maar voorlopig zonder resultaat. Het blijft 0-1 bij rust.
Tweede helft
STVV gaat op zijn goed élan door, maar weet het telkens nèt niet af te maken. Zahiroleslam moet iets te lang de bal onder controle krijgen, bijna 1-1. Het zit er wél in.
En jaaaaa! In de 58e minuut scoort Zahiroleslam de gelijkmaker: 1-1! Na een pass van Steuckers geeft Ogawa de bal richting tweede paal en Zahiroleslam kopt ’em binnen!
Als Kaya in de 80e minuut onderuit wordt gehaald in de 16 volgt er een penalty, maar Kaya schiet op de paal.
Even later is wonderboy Koïta daar! De topschutter knalt de bal van buiten de 16 staalhard in de verste hoek. Nordin Jackers strekt zich volledig uit, maar raakt niet aan de bal. 2-1! STVV komt op voorsprong en geeft die niet meer uit handen.
Beelden © STVV