De match van de waarheid, deze avond op kwart na zes. STVV-Standard: je mag wel niet gaan kijken, want de coronamaatregelen verbieden toeschouwers Stayen te bevolken.

Het is deze avond de match van de waarheid voor STVV in al zijn geledingen.

Op de eerste plaats voor Kevin Muscat, de Australische trainer van STVV. De laatste resultaten brachten hem in een lastig parket en lang kan deze situatie niet aanhouden, of het wordt een gans jaar vechten tegen de bierkaai én degradatie.

Op de tweede plaats voor de spelers: zij moeten eindelijk eens gaan bewijzen dat de vele centen die ze verdienen en het vele geld dat hun aankoop kostte ook eens eindelijk renderen, met andere woorden, dat ze laten zien waarvoor ze gehaald zijn, overal ter wereld en het vuur van Stayen eindelijk in hun hoofden en benen terecht komen.

En ten derde voor de bestuursploeg. Want als de trainer faalt en de spelers het gevraagde niveau niet bereiken zit het daar compleet fout met hun transferbeleid en moeten ze er eens aan denken om te gaan vissen in plaats van profvoetbal te organiseren.

STVV speelt dus vanavond om 18.15 uur die belangrijke wedstrijd tegen Standard. Een door COVID-19 fel geplaagd Standard. Want na Nicolas Raskin, Moussa Sissako en Michel-Ange Balikwisha zijn nu ook Maxime Lestienne, Eden Shamir en Abdoul Fessal Tapsoba positief getest. Maar de Luikenaars moeten voldoende materiaal hebben om deze vervangingen op te vangen. Of gaan ze ten onder, net als Club Brugge bij onze ex-trainer Marc Brys? Wait and see, deze avond om 18.15 uur, en tegen 21 uur het verslag op TruiensNieuws!