Het volkse openluchttheater van Sint-Truiden ‘De Bòddelkèèr’ viert zijn 15e verjaardag, en hoe! Op de voorlaatste voorstelling werd het Begijnhof overrompeld. Het was op de aanpalende parking en in de wijde omgeving van het Speelhof zoeken naar een parkeerplaats. Omwille van het slechte weer ging de opvoering door in de Begijnhofkerk. Maar dit zat om 18.15 uur al goed vol. Tegen 18.30 uur was het er zo druk dat vele mensen die arriveerden besloten om weer huiswaarts te keren.

Binnen gespannen gezichten bij de acteurs. Ook al draaien ze al jaren mee, ze willen het telkens opnieuw toch goed doen. Eén van hen die al jaren meedraait is Christophe Elen. Hij blijft rustig bij zoveel volk en is duidelijk wat meer gewend. “Het was ook dit jaar een beetje zoeken in het begin, maar eenmaal dat je bezig bent dan kom je helemaal los”, glundert hij. Ook de andere acteurs deden hun uiterste best om het publiek zo aangenaam mogelijk te entertainen. Zondagavond treedt de ploeg voor de laatste keer deze zomer op.

Ook Chris Mathijs houdt mooie herinneringen over aan zijn periode bij De Bòddelkèèr: “De oorspronkelijke cast bestond uit Danny Genez, Luc Renson, Kathleen Smolders, Herman Durwael en ikzelf. Wij kregen muzikale ondersteuning (met harmonica) van een meisje dat toen bij de politie werkte (haar naam weet ik niet meer). In het eerste jaar hebben we ooit in Brustem voor 5 (!) toeschouwers opgetreden. Hadden we toen de handdoek in de ring gegooid, dan was er al lang geen sprake meer van De Boddelkeer. Chapeau voor wat de groep brengt! Ik heb er, als acteur, alleen maar goede herinneringen aan.”

Stichter en bezieler Danny Gennez leidt zijn ploeg al 15 jaar met succes

De acteurs in de Begijnhofkerk overleggen nog even voor het stuk begint

  Christophe Elen neemt al jaren met veel goesting deel aan het straattheater

Foto’s © Media Haspengouw