Anderlecht maakte zondagnamiddag op Stayen een einde aan de STVV-reeks van wedstrijden zonder nederlaag. De Brusselaars waren met 0-3 te sterk voor de Kanaries. Geel-blauw zakt in het klassement helemaal weg tot de voorlaatste plaats.

In een zwoele hitte met veel flesjes gratis water en zonnecrème begon Binkie in zijn dikke pak vrolijk het publiek wat los te weken. Maar veel vreugde zat er voor de supporters van STVV niet in. Na weliswaar een reeks ongeslagen wedstrijden werd de thuisploeg op Stayen afgetroefd met 0-3. Het waren nochtans de Kanaries die als eerste de neus aan het venster staken. Van Crombrugge loste een schot van Koita. Hayashi kon niet genoeg kracht zetten achter de herneming. Twee minuten later dreigden de bezoekers via Stroeykens. Schmidt hield hem van de openingstreffer met een uitstekende reflex. Iets voorbij het halfuur verhoogde paars-wit de druk. Een kopbal van Silva trof de binnenkant van de paal na een vrije trap van Trebel. STVV zag Hayashi geblesseerd uitvallen en kwam kort voor de rust op achterstand. Refaelov prikte een afgeweken voorzet tegen de netten. In de toegevoegde tijd van de eerste helft verdubbelde Silva de score met een welgemikte kopslag, 0-2.

Opnieuw Silva

Sint-Truiden, met Stan Van Dessel, kwam scherper uit de kleedkamer en voetbalde al snel enkele kansen bij elkaar. Al Dakhil mikte van dichtbij in de handen van Van Crombrugge. Ook Hashioka stuitte wat later op het sluitstuk van Anderlecht. De aansluitingstreffer hing in de lucht, maar het waren de bezoekers die de wedstrijd op de counter helemaal beslisten. Silva legde af voor de ingevallen Raman, die op zijn beurt bedankte met de 0-3. Dat werd ook de eindstand.

Het wordt stilaan duidelijk waarom Wolverhampton 40 miljoen euro betaalde. Fabio Silva was alweer belangrijk voor Anderlecht, dit keer met zijn hoofd en een assist voor Benito Raman. Besluit: 9 op 12 voor Anderlecht, dat vlot meedraait aan de top. STVV baalt met een eerste nederlaag na 12 wedstrijden en vergezelt Seraing in de kelder van het klassement. Er is veel werk aan de winkel.