STVV moest het opnemen tegen Wehen Wiesbaden die afgelopen seizoen van de derde naar de tweede Bundesliga promoveerde. STVV begon gretig aan de wedstrijd en speelde dominant maar moest de wedstrijd na 90 minuten toch uit handen geven.

De Kanaries, met heel wat topspelers op het veld, zetten van in het begin hoog druk. In de 17de minuut resulteert dat in een kans voor Kaya, na mooi samenspel met Van Dessel en Steuckers. De manschappen van coach Fink creëren verder enkele halve kansen. De grootste mogelijkheid is er voor Abou Koita, die een vrije trap net naast doel ziet zoeven. Wiesbaden komt voor rust op de counter één keer opzetten, maar de Duitsers komen niet tot scoren. Zo blijft de stand na 45 minuten voetballen 0-0.

Tweede helft

In een kletsnatte tweede helft voerde de thuisploeg de druk op en beperkten de Kanaries zich tot verdedigen en tegenprikken. Op het uur voerde Fink vijf wissels door en met vers bloed in de ploeg kwamen er opnieuw kansen voor STVV. In de 75ste minuut leidt een een-tweetje tussen Koita en Okazaki ei zo na tot een doelpunt. De Duitse doelman staat echter in de weg. Ook Ito stuit op de doelman van Wiesbaden. De Duitse tegenstander toont zich aan de overkant wel van z’n koelbloedigste kant: na balverlies op het middenveld werkt hun spits – oog in oog met Coppens – de bal tegen de netten. 1-0 voor de thuisploeg. Even later is het bijna 2-0 maar Coppens weet hem te pakken met een geweldige safe.

De Kanaries trokken na hun stageperiode in Nederland en Duitsland terug naar de thuisbasis. Aanstaande woensdag 19 juli nemen ze het in Zandhoven op tegen K. Lierse SK, tijdens de voorlaatste oefenpot van de voorbereiding.

Foto’s © STVV