Weer een non-match van de Kanaries en weer NUL punten

  • By :
  • Category : STVV
STVV
1

STVV trok op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League naar KV Mechelen. Na de dramatische prestatie van vorige maandag op het veld van Cercle Brugge hoopten de Kanaries vandaag beter te doen. Maar het werd (weer) een maat voor niks.

Na de blamage tegen Cercle Brugge afgelopen maandag schoof Kevin Muscat in het levensbelangrijke duel op KV Mechelen met zijn pionnen. Sankhon, Cacace en Konate vervingen Janssens, Matsubara en Asamoah. Nieuw-Zeelander Cacace maakte zijn debuut voor de Kanaries.

STVV startte behoorlijk. In minuut 7 mispakte Coucke zich op een voorzet van Cacace. De ex-doelman van Racing Genk loste de voorzet van de Nieuw-Zeelander en Durkin besloot vervolgens in het zijnet. Dat was het dan! Voor de rest konden we geen enkele doelpoging op papier zetten. Op het kwartier zagen we iets dat op het eerste zicht een ongevaarlijke voorzet van Kabore leek. De rechtsachter van Malinwa bracht het leer de grote rechthoek in, maar de bal viel pardoes op de lat van de kooi van Kenny Steppe. Sankhon poeierde snel weg om erger te voorkomen.

In de 26ste minuut kwam Steppe goed weg! Het sluitstuk van Sint-Truiden bokste een gevaarlijke center weg, maar Steppe vond klaarblijkelijk dat Peyre net wat te vervelend kwam aandringen. Gevolg was een kleine, slaande beweging van Steppe richting Peyre, maar de centrale verdediger van KVM maakte niet veel misbaar. Met nog enkele kansen voor KV Mechelen, trok met toch scoreloos naar de koffie.

Na de rust veranderde het spelbeeld weinig. In de 60ste minuut was het dan toch prijs: 1-0 door Vranckx! Aster Vranckx liet de 5000 Mechelen-supporters in het AFAS-stadion juichen. Vanlerberghe verlegde het spel naar Mrabti op links en die vond de vrijstaande Vranckx in het strafschopgebied. Een goeie controle en een prima afwerking en Steppe was geklopt. Een voorsprong die Vrancken en co verdienden.

Nog geen 5 minuten later werd het al 2-0. De 17-jarige Vranckx had de smaak te pakken. Amper vier minuten na zijn eerste lapte het jonge talent er al een tweede doelpunt bij. Engvall zette de actie op en De Camargo kon vervolgens niet besluiten. Vranckx deed dat wel en fusilleerde Steppe. Diezelfde Vranckx liet zelfs zijn hattrick liggen! De Camargo liep de open ruimte in en gaf in één keer voor op de inlopende Vranckx. De poging van de middenvelder ging nipt voorlangs.

Dan toch nog eens de Haspengouwers! Suzuki kon koppen op een voorzet van Sankhon en Coucke zweefde de bal uit doel. We waren toen al in minuut 84. En de rest van de match was het verder aanmodderen terwijl de Kakkers in een zetel zaten en de voorsprong over het eindsignaal tilden.

Jammer, maar dit STVV haalt momenteel niet het niveau van de Jupiler Pro League en wedden dat ze dit ook weten in de bestuurskamers op Stayen. Vraag is hoe lang Muscat deze lamentabele manier van voetballen mag en gaat volhouden. Want voor de geel-blauwe supporter is er momenteel geen reet te beleven. Zouden de spelers dit ook beseffen?

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

STVV
Cruciale wedstrijd, niet alleen voor trainer

De match van de waarheid, deze avond op kwart na zes. STVV-Standard: je mag wel niet gaan kijken, want de coronamaatregelen verbieden toeschouwers Stayen te bevolken. Het is deze avond de match van de waarheid voor STVV in al zijn geledingen. Op de eerste plaats voor Kevin Muscat, de Australische …

STVV
Open brief met klare oproep aan de Japanners

Vandaag bereikte ons een opvallende open brief van Jan Moers aan de bazen van STVV, en meer speciaal CEO Takayuki Tateishi. Moers wijst de Japanners erop dat ze niet alleen een sportieve verantwoordelijkheid hebben maar ook eentje voor het bewaken van de traditionele volksclub die STVV altijd is geweest. Vooral …

STVV
Ontslag van Kevin Muscat komt er (nog) niet

De fans zijn de situatie bij STVV aardsgrondig beu. Zaterdagavond hingen ze al een groot spandoek met het opschrift ‘Pinto, Meekers, Tateishi, Muscat out! 6/27 shame on you!’ tegen de tribunes van Stayen. Zondag kwam er een open brief op Facebook. Daarin eisen de fans “een gesprek met de echte …

%d bloggers liken dit: