Dat zelfstandigen en KMO’s zich focussen op hun klanten om diensten en producten te leveren is doodnormaal. Maar wat intussen met het beheer en ontwikkeling van hun eigen informatica? Het Truiense bedrijf Nexxwave neemt alle stress weg en komt met een totaalpakket op de markt. “Wij ondersteunen hen in alle IT aspecten door het hosten en beheren van servers, applicaties, websites en netwerken. Zo kunnen zij groeien en het beste van zichzelf geven”, aldus Kris Lowet, zaakvoerder bij Nexxwave.

Nexxwave in de Brandhoutstraat te Brustem, Sint-Truiden zet zich op de eerste rij als het gaat over het beheer en de ontwikkeling van informatica op maat van éénmansbedrijven, zelfstandigen en KMO’s. “Met ons Managed IT-Services overeenkomst ben je altijd gerust”, steekt Kris Lowet van wal. “Wij zorgen ervoor dat alle apparatuur steeds gepatched en up-to-date is. We zetten in op ondersteuning en snelle technische interventies. Ook het beheer van het netwerkinfrastructuur, zoals bekabeld en draadloos netwerk, netwerkswitchen en firewall,zit bij ons in de vingers.” Nexxwave laat bewust ruimte voor hun klanten. “We zijn beschikbaar voor eenmalige opdrachten en voor een langdurige overeenkomst. We kijken samen met de klant wat voor hem het beste is.  Zo configureren en installeren wij onder andere laptops, computers en servers. Een extra wifi zender is zo gehangen en een netwerkkast brengen we in een mum van tijd netjes in orde. Of heb je een computer wat opgekuist moet worden? Gooi maar binnen”, klinkt het enthousiast.

Google Workspace

Lowet is zelf voorstander van de Google Workspace. “Daarmee heb je een volledig kantoorpakket ter beschikking dankzij allerlei toepassingen zoals Gmail, agenda, Drive, Meet, met een toegang tot al je gegevens via eender welk apparaat.” Ook in het delen van bestanden zien ze bij Nexxwave voordelen. “Die deel je gemakkelijk met collega’s en het samenwerken aan documenten gaat ongezien eenvoudig. Er is geen lokale software nodig, want alle applicaties draaien in de cloud en zijn te gebruiken via je webbrowser. Wij voorzien de licenties, migreren de e-mails en bestanden en geven trainingen aan al de klant zijn medewerkers. Dit is werkelijk het ‘nieuwe werken’. Wij bieden onderhoud en ondersteuning voor werkelijk alles!” Bij Nexxwave voorzien ze tussentijds overleg om lopende problemen en aankomend projectwerk te bespreken en te adviseren over wat de beste aanpak is.

Blog

Tenslotte blijkt Kris ook zelf graag nieuws te brengen, en dat via een blog. “Ik schrijf regelmatig artikels op mijn blog. Bijvoorbeeld over hoe je veilig op reis kan werken. Ik kan het niet laten. Informatica is mijn wereld, mijn passie”, besluit Lowet.

Nexxwave:

https://www.nexxwave.be/

De blog van Kris met regelmatig nieuwsartikels lees je via

https://blog.nexxwave.be/