Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (N74). De werken lopen gelijk met de verhoging van de Kempische brug en zullen gepaard gaan met grote verkeershinder. “Vermijd de omgeving, volg de dynamische reistijdbegeleiding en neem de alternatieve routes”, zegt AWV-woordvoerder Sep Vandijck. De werken starten vrijdagavond 10 juni en worden afgerond op maandag 19 september.

Vanaf vrijdagavond 10 juni tot maandag 19 september vermindert de capaciteit van het autoverkeer in de omgeving van het kruispunt van de Grote Ring rond Hasselt met de Kempische Steenweg drastisch. Er worden afslagstroken verlengd en een nieuwe, bijkomende strook gemaakt om op voor te sorteren richting Zonhoven. Ook de afslagstrook om naar het industrieterrein te rijden wordt aanzienlijk verlengd. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de volledige rijweg te vernieuwen. Op de Kempische Brug, even verderop, wordt er eveneens gewerkt. Daar moet de brug voorzichtig hoger worden gezet om schepen met 4 lagen containers te kunnen laten passeren.

Drukste kruispunt blijft bereikbaar voor wie er moet zijn

Het kruispunt van de Kempische Steenweg met de Grote Ring is het drukste kruispunt in Limburg. Door de werkzaamheden en de versmalde rijstroken zal het verkeer er op een slakkengangetje door moeten. Zowel op het kruispunt als op de brug zal het dus filerijden zijn, tenzij je een alternatieve route volgt. Dat wordt door het AWV ten stelligste aanbevolen. “Als iedereen zijn vaste route blijft rijden, verwachten we grote verkeersproblemen op de Kempische Steenweg, de Grote Ring en de Genkersteenweg”, zegt Vandijck. “Kiezen voor alternatieve routes via de E314, E 313 en de baan Genk – Diepenbeek – Hasselt is de boodschap. Zo blijft Hasselt vlot bereikbaar.” AWV en De Waterweg hopen te kunnen afklokken op 19 september. De fietsers over de Kempische Brug zullen nog wat langer geduld moeten hebben. De nieuwe fietslussen zullen pas klaar zijn tegen begin november.