Op zaterdag 16 september ’23 is het feest op het Trudoplein en de Meinstraat! De Oxfam Wereldwinkel heeft er dan al 10 jaar een mooie plek gevonden. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Van 10u ’s morgens tot 17 uur ’s avonds zal er animatie zijn.

“Het plein wordt gezellig aangekleed met vlagjes, tafels en stoelen en leuke lounge-zitjes”, vertellen Nida en Nadine. “Voor de kinderen is er een springkasteel, een schminkstand en ze kunnen mooie hennatattoos laten zetten. Er zal vrolijke wereldmuziek klinken en een Mexicaanse mama zorgt er voor lekkere verse taco’s.” De Truienaren worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en in de mooie winkel even door de wereld te wandelen. Uit diverse landen van het zuidelijk halfrond liggen er (h)eerlijke producten uitgestald. “Je krijgt een gratis blikje faire frisdrank aangeboden terwijl je kunt rondsnuisteren. Laat je verrassen door de mooie en kwaliteitsvolle producten, met veel liefde gemaakt door onze partners van over de hele wereld”, klinkt het uitnodigend.

Milieu

Maar ook het ecologische aspect ligt de mensen van de wereldwinkel in de Meinstraat nauw aan het hart. “Daarom zochten de voorbije maanden lokale ambachtsmensen, sociale werkplaatsen en biologische landbouwers op en zijn we gestart met een nieuw assortiment ‘lokaal en geniaal’ in onze winkel.” Zo kan je er proeven van het fruitleer, van de kleurrijke sokken van Wiric of mooie, tijdloze keramiek van bij ons. De Wereldwinkel van Sint-Truiden begon als een gelegenheidsstandje in 1975 in het CC de Bogaard, uit de grond gestampt door Marie-Rose Roosen. Na jaren als kraampje op de zaterdagmarkt, werd het een echte winkel in de St-Appoloniastraat, verhuisde daarna naar de Stationsstraat en streek dus 10 jaar geleden neer in de schaduw van de Abdijtoren. “Met ondertussen een 20-tal vrijwilligers en een vaste winkelverantwoordelijke die de winkel samen met hart en ziel uitbaten, zien we de toekomst met veel vertrouwen tegemoet”, besluit voorzitster Nadine.