Dirigent Dirk-Jan Kerris, bekend van het Truiense Vocal4’s dirigeert eveneens in Bilzen een popkoor. Dameskoor Sens viert dit jaar hun 10-jarig bestaan, reden genoeg voor de dames om uit te pakken met een reeks concerten in Alden Biezen.

Het verhaal van Popkoor Sens begon in 2012 toen de jongere dames uit het Sint-Ceciliakoor van Grote-Spouwen onder leiding van Dirk-Jan Kerris wat lichtere muziek wilden brengen. En zo kwam zanggroep Sing&Swing tot stand. Het allereerste liedje was ‘Kumbaya’. Al snel breidden zowel de liedjes als de leden uit en in de volksmond werden ze het ‘Gospelkoor’ van Spouwen genoemd. In 2013 organiseerde Sing&Swing een eerste groot concert ‘ Circle of life ‘ in Alden Biesen. Een groot succes dat in 2014 herhaald werd.

Muziektheater

Het koor groeide verder uit tot een begrip in Bilzen en omstreken. Christel Palmans legt uit: “In 2015 en 2017 stonden we op het podium in CC De Kimpel met Sing&Swing Puur. Doorheen de jaren werkten we mee aan een groot muziektheater: Het Geheim van Papillon, samen met onder andere Popkoor Vocal4’s uit Sint-Truiden, en stonden we op verschillende podia. In 2018 namen we onze eigen CD op. Dat was best een ontroerend moment waar we hard voor gewerkt hadden”, vertelt Christel, bestuurslid van het koor.

Tinnen jubileum

De groep groeide uit tot een hechte en gedreven groep van een 35-tal zangeressen en evolueerde in zangtechniek en choreo.  Christel Palmans: “Corona kreeg ons niet klein. We zochten elkaar online op om samen te zingen en een glas te drinken. Onze inzet werd bekroond met een Zilveren Diploma tijdens de World Choir Games in 2022. Dit jaar vieren we dus ons tinnen jubileum. Afgelopen juni wijzigden we onze naam naar Popkoor ‘Sens’. Hierin zit onze oude naam Sing&Swing verborgen. De cirkel is rond en we vieren dit uitgebreid met drie jubileumconcerten ‘TINtelingen’ op de plek waar alles begon in het mooie Alden Biesen. Tijdens de show dompelen we jullie graag onder in onze mooiste herinneringen van de afgelopen 10 jaar. Hoe dan ook wordt het een SENSationele show”, besluit Christel.

Wanneer? 28/10 om 20u – 29/10 om 20u en 30/10 om 15u
Waar? Alden Biezen – Rijschool