Brand in Abdijstraat: medisch interventieplan afgekondigd

Algemeen
1

Bij een uitslaande brand in een dakappartement in de Abdijstraat zijn dinsdagochtend rond 3.30 uur een aantal bewoners gewond geraakt. Alle 25 bewoners werden uit de blok geëvacueerd. Het Medisch interventieplan werd afgekondigd.

De meeste gewonden waren bejaarde bewoners van het sociale woonblok die last hadden van ademhalingsproblemen door de hevige rookontwikkeling. Vier van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, waaronder ook de bewoner bij wie de brand uitbrak.

De brandweer van Sint-Truiden is met alle beschikbare middelen uitgerukt om de brand te bestrijden. Het duurde tot 7 uur voor het vuur volledig onder controle was. “Onze eerste prioriteit is nu om voor huisvesting te zorgen en hulp te bieden aan de getroffen bewoners die opgevangen zijn in de Trudo Sporthal”, zegt burgemeester Veere Heeren. Later op de dag wordt meer informatie verwacht na de bijeenkomst van de crisiscel. Men sluit kwaad opzet niet uit.

We hebben de 25 bewoners van het appartementsblok van de sociale bouwmaatschappij naar de Trudo Sporthal gebracht, vier moesten er naar het ziekenhuis. Het onderzoek naar de oorzaak is bezig, maar onze eerste bekommernis is de herhuisvesting van en de hulp aan de getroffen bewoners”, zegde burgemeester Veerle Heeren, die het Medisch en Gemeentelijk interventieplan afkondigde.

Een branddeskundige en het labo zijn onderweg om de oorzaak te onderzoeken. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Een verdachte is gearresteerd. Verschillende appartementen hebben ernstige rook- of waterschade. Voor bewoners die niet terug kunnen naar hun appartement wordt een oplossing gezocht.

 

 

 

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zwaar vervoer gecontroleerd.

Op 11 september 2020 organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken in samenwerking met de wegeninspecteurs ADR (vervoer van gevaarlijke goederen) van het Agentschap Wegen en Verkeer een controleactie op zwaar vervoer. Er werden verschillende vrachtauto’s gecontroleerd: 3 OI’s overschrijving maximale rijtijd en niet respecteren van de rusttijden …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: