En toch haalt België de drie punten binnen. Torgan Hazard met een doelpunt en Kevin Debruyne met een assist en een doelpunt in de tweede helft zorgden daarvoor.

Veel slechter dan de eerste helft kon het niet, dus moest Debruyne soelaas brengen. En toch, de eerste minuten liepen de Belgen achter de feiten en de bal aan. Tot, na 49 minuten, een klasseflits van Debruyne, niet onbesuisd, met overzicht en subtiel de bal panklaar voor Torgan Hazard legde en 1-1. Vanaf dan hebben de duivels weer vertrouwen eb komt hun loepzuivere klasse naar boven. Wanneer in minuut 58 ook nog Eden Hazard en Axel Witzel het trio nieuwkomers vervolledigen komt er meer rust in de ploeg, rust aan de bal, het getik begint te lonen. De Denen krijgen op de 70ste minuut geven de Belgen de Denen een duivelse uppercut. De bal belandt via Lukaku en Hazard bij Debruyne en die vlamt de 1-2 tegen de netten.

De Denen geven zich niet gewonnen, maar de inspanningen van hun pressie beginnen te wegen. Toch nog even een kopbal op de lat, maar verder kwamen de Denen niet. De Belgen deden waarvoor ze naar Denemarken getrokken waren: winnen. En de Denen? Zij overleven de eerste ronde niet. De Rode Duivels hadden vandaag twee gedaanten: voor de rust om te huilen, na de rust wervelend. Ze gaan toch nog heel wat te bespreken hebben.