De Veva in Zepperen gaat open op 1 november

Algemeen
1

Twee miljoen euro investeerde de stad Sint-Truiden in het nieuwe ontmoetingscentrum De Veva in Zepperen. Op 1 september 2019 werd het officieel geopend … maar er vond nog geen enkele activiteit in plaats … omdat niemand in het gebouw mag wegens “niet opgeleverd”.

Op de stadsreceptie voor de gestelde lichamen in februari na, is er in De Veva nog geen mens geweest, buiten de leerlingen van Het Blavierke die er in juni les kregen. Voor de rest zorgde het gebouw enkel voor ergernis in Zepperen. Neem nu het dorpsrestaurant Zeppere Tegoar, wekelijks goed voor meer dan 100 couverts op de dinsdagmiddag, en verplicht gesloten wegens corona. De vrijwilligers konden kan niet opnieuw opstarten want de parochiezaal, waar ze tot op heden terecht konden, is niet meer in gebruik en De Veva was niet opgeleverd. Er is nu een oplossing: Zeppere Tegoar kan tijdelijk terecht in de voetbalcantine van KVV Zepperen-Brustem. Maar ook andere verenigingen zitten met de handen in het haar wegens geen zaal! Dat maakt dat het verenigingsleven, dat zich langzaam zou moeten herstellen van corona, nog steeds op apegapen ligt.

De reden is even simpel als moeilijk. Er dienden nog een aantal werkjes uitgevoerd te worden maar door een financieel dispuut tussen aannemer en onderaannemer kwamen die op de lange baan. En naar af, want de onderaannemer ging failliet.

Deze toestand liet burgemeester Veerle Heeren en schepen Johan Mas niet onberoerd en spoedoverleg leidde tot een oplossing waar we u de details van besparen. Maar Heeren zowel als Mas maken zich sterk dat tegen 1 november alle werken uitgevoerd zijn en het gebouw opgeleverd zodat de Zepperse verenigingen eindelijk in hun ontmoetingscentrum binnen kunnen en hun activiteiten ontplooien.

De verenigingen van Zepperen zijn zich ervan bewust dat het stadsbestuur in deze niets te verwijten valt in dit kluwen van gerechtelijke stappen, meningsverschillen en faillissementen. Zowel Veerle Heeren als Johan Mas zagen niet liever dan dat De Veva al meer dan een jaar ten dienste van de bevolking stond en de forse investering van de stad rendabel zou worden en het verenigingsleven een boost zou geven. Ondertussen hebben ze in Zepperen weer een datum om naar uit te kijken: 1 november!

 

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

%d bloggers liken dit: