Op kamp in … eigen dorp!

(c) Chiro Brustem
Algemeen

De Chiroleriding van Brustem heeft een moedige belsissing genomen: ze besloten om het kamp 2020 niet in Mol te laten doorgaan, zoals eerst gepland, maar wel in….. Brustem zelf op de voetbalvelden van Brustem VV en de omliggende weiden. En dit in het belang van de veiligheid van de kinderen en de gemoedsrust van de ouders. 

Mededeling Chiro
Afgelopen vrijdag hebben wij met de ganse leidingsploeg besproken hoe ons bivak van 2020 eruit gaat zien. Dit was geen makkelijke beslissing, maar bij deze beslissing is nagedacht over de veiligheid van jullie kinderen.
Het was als het ware een groot feest toen de Veiligheidsraad ons toestemming gaf om een kamp te mogen organiseren, maar zoals jullie weten moeten wij ons houden aan de regels die deze Veiligheidsraad heeft opgelegd. Daarom moesten wij opzoek gaan naar oplossingen/ alternatieven omdat onze kampplaats in Mol te klein was om allemaal samen op kamp te kunnen gaan en ons aan deze regels te houden.
En zo zijn wij tot de volgende oplossing gekomen (de belangrijkste beslissingen):
1) Het kamp zal nog steeds doorgaan van 11-20 juli.
2) De verschillende afdelingen worden opgesplitst in bubbels. Zo zijn de Ribbels, Speelclub, Rakwi’s en Tito’s aparte bubbels en vormen de Keti’s en Aspi’s samen een bubbel (Max. 50 man per bubbel). Deze bubbels komen niet met elkaar in contact.
3) Het kamp zal dit jaar niet doorgaan in Mol, maar in ons eigen dorp Brustem.
Ja, ja jullie horen het goed. Bivak 2020 zal doorgaan in Brustem, namelijk op de voetbalvelden van Brustem en de omliggende weides. Zo kunnen wij toch nog allemaal ‘samen’ op een veilige manier op kamp gaan, hebben wij voldoende ruimte om contact tussen de bubbels te vermijden en is het logistiek beter haalbaar. Dus van een unieke kampplaats gesproken… Het zal zeker en vast een bivak worden om nooit meer te vergeten.

Met dit bericht wouden wij jullie dus op de hoogte brengen van deze gewijzigde locatie. En kunnen wij zeggen dat wij allemaal samen op kamp gaan in Brustem. Volgend weekend zullen jullie ook meer informatie krijgen via mail (kampboekje) en volgen er ook nog online infosessies. Dus gelieve nog eventjes te wachten met jullie vragen, volgend weekend zal alles duidelijk worden.

Belangrijk om te weten is dat wij bij deze beslissingen rekening gehouden hebben met 1 belangrijk ding. En dit is veiligheid. Wij, de leiding van Chiro Brustem, willen een kamp organiseren waarin de leden zich ongelofelijk hard kunnen amuseren en waarin de veiligheid van elk kind, elke leidster en leidster, elke kookouder, elk ekstiem, elke ouder… centraal staat.

Samen maken wij dit (veilig) waar!
De leiding kijkt er alvast reuze hard naar uit, hopelijk onze leden ook?
Groetjes en hou jullie gezond
De leiding van Chiro Brustem xxx

Opvallend: viroloog Marc Van Ranst en minister van Jeugd, Benjamin Dalle, vinden het een geweldig idee en juichen het initiatief vandaag in Het Laatste Nieuws toe.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Haspengouws fruit voor Belgische koning

Het is al decennia de gewoonte dat de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie op het einde van de hardfruitoogst een korf appelen en peren aan de koninklijke familie aanbieden. Dat liep dit jaar wel wat anders. De diensten van de koning hadden dergelijke audiënties wegens …

Algemeen
Is men de Groenmarkt al naar de kl…. aan het helpen?

Het feestgedruis van de opening raast nog door onze hoofden, en met fierheid wandelen we over onze vernieuwd Groenmarkt. Maar blijkbaar niet iedereen. De stad investeerde heel wat geld in de vernieuwing van de Groenmarkt, volgens sommigen te veel, maar dat laten we in het midden. Over het resultaat is …

Algemeen
Het is niet de eerste keer dat deze zaal in opspraak komt

Burgemeester Kristof Pirard reageert op de taferelen die zich in zijn gemeente Heers afspeelden “Boos en vol afschuw kijk ik naar deze beelden. Beelden die duidelijk tonen dat er nog steeds mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de opgelegde regels, voor ieders gezondheid. En juist nu, dit …