Covid-19 heeft het land en ook ons ziekenhuis al wekenlang in zijn greep. Gelukkig staan wij niet alleen in onze strijd. Heel wat hartverwarmende initiateven werden opgezet om de medewerkers en patiënten te helpen. Dank je wel! Wil je zelf helpen? Lees dan hieronder verder hoe dit kan.

Wil je ons materieel helpen?
– Ken je bvb. firma’s met mondmaskers, overalls, ontsmettingsgel … of scholen die faceshields maken en dit op korte tijd kunnen leveren? Mail ons op steun@STZH.be.
– Heb je zelf materiaal liggen, zoals mondmaskers? Breng ze binnen aan het onthaal.
– Wil je mondmaskers maken? Voorlopig hebben we dankzij onze doe-het-zelf-pakketjes 7 000 zelfgemaakte mondmaskers ontvangen. Zodra onze voorraad slinkt, roepen we opnieuw op via onze kanalen.

Wil je ons financieel helpen?
– Wil je iets aankopen waardoor je het ziekenhuis kan helpen, zoals tablets, medisch materiaal, … Mail ons op steun@stzh.be.
– Wil je doneren? Dit kan door te storten aan de Koning Boudewijnstichting. Het verzamelde geld verdelen zij onder de ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere zorginstellingen die financieel een duwtje in de rug nodig hebben om (Corona)patiënten in de beste omstandigheden te verzorgen, of in projecten die na de crisis kunnen bijdragen aan een duurzame zorgverlening.
Giften kunnen worden overgemaakt op de rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met de vermelding 200670 : Fonds voor Solidaire Zorg of de gestructureerde mededeling 020/0670/00086. Ook een online gift is mogelijk.
Meer informatie? Klik hier.


Wil je ons en/of onze patiënten een hart onder de riem steken?
– Dat kan door ons een kaartje (e-cards: Klik hier.) of mooie tekening te sturen. Richt je post aan Sint-Trudo Ziekenhuis – Communicatie Diestersteenweg 100 3800 Sint-Truiden en wij hangen ze op. En misschien kan je ook de postbode bedanken met een leuke boodschap op de omslag.
– Heb je een restaurant, bakkerij, … en wil je ons wat lekkers brengen? Kan je dit per persoon aanbieden in wegwerpmateriaal? Dan ontvangen wij dit graag na voorafgaande afspraak met ons, zodat we kunnen zorgen voor een goede verdeling binnen het ziekenhuis, want verspilling is enorme zonde!
Er gelden strikte regels in het ziekenhuis i.v.m. voedselveiligheid. Daarom kunnen wij, jammer genoeg, geen zelfgebakken wafels, zelfgemaakte soep, … aanvaarden als dit niet van een (afhaal)restaurant/hotelschool/… afkomstig is. Ook voor deze leuke acties slechts één adres: steun@stzh.be.

Nogmaals uiten wij onze oprechte dankbaarheid namens het volledige STZH-team.