Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Ward Nijskens is een geboren en getogen Truienaar, van 46 jaar. Hij is momenteel woonachtig te Wilderen, is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij heeft school gelopen in de Ursulinen te Sint-Truiden. Hij is voorzitter geworden van Davost in 1994 en in 1996 secretaris geworden tot en met heden (met een tussenpauze van 4 jaar). Daarbuiten heeft hij bijna 20 jaar ervaring in de landbouwsector.

Landbouwer
Sinds april 2000 is hij producent van hardfruit (appels en peren). Dit is de laatste tijd geen eenvoudige stiel. Je moet bijna ingenieur zijn om aan alle paperassen en voorwaarden te kunnen voldoen en er zijn de opeenvolgende tegenslagen. Denken we maar aan de Ruslandcrisis, de hagel en vorstschade, mislukken van oogst, … kortom al meer dan 4 jaar van tegenslagen achtereen. Om zijn gezin de zekerheid te geven heeft hij eind vorig jaar alles verkocht en is momenteel op zoek naar een degelijke job in de buurt… dus, wie hem een goede job kan aanbieden… mag hem steeds contacteren.

Dames Volleybal Sint-Truiden – Davost
De volleybalclub werd opgericht op 16/08/1976 en bestaat dus al meer dan 43 jaar. Momenteel is Dirk Coninckx voorzitter, Miet Boiten ondervoorzitter, Nastasja Billen trainer en speler, Ward secretaris en zijn vrouwtje Katrien Depaz penningmeester.

Davost heeft als doel de volleybalsport op recreatief, competitief en professioneel niveau te bevorderen. De vereniging organiseert trainingen, wedstrijden, stages, enz.In overleg met de volleybond, de sportdienst en het stadsbestuur is er onlangs overeengekomen dat de Beachtrainingen terug opgestart mochten worden. Deze zijn ondertussen van start gegaan op Nieuw Sint-Truiden. Iedere weekdag zijn er trainingen  voorzien van 18u tot 19u30 en van 20u tot 21u30.  De speelsters waren in elk geval zeer enthousiast dat ze hun ploeggenoten terug konden zien en terug de bal konden raken.

Ward is altijd in Davost blijven geloven. Momenteel kent de organisatie een 160-tal leden en een 11-tal bestuursleden. Er zijn zowel spelersploegen bij de seniors, de jeugd als bij recreatie. Dit op recreatief, competitief of professioneel niveau. Ieder meisje is welkom om te komen volleyballen. Er zijn zelfs meisjes die van andere verenigingen overkomen om bij Davost te spelen, dit enkel voor de groepssfeer en het spel. Ward vind dit één van de mooiste zaalsporten voor vrouwen. Via een selectie kom je in een ploeg terecht en kun je doorstromen tot de top.

Toekomst
Ward: “Een zege halen is natuurlijk altijd meegenomen, maar geen must. De ploegen doen het allemaal goed en dat zie je ook op het scorebord. Het plezier moet blijven en wij zorgen voor volledige ondersteuning. Zo zal er ook een nieuwe website komen en krijgen alle meisjes een nieuwe uitrusting. Alle geïnteresseerden kunnen een oefenmatch meedoen en als ze de smaak te pakken hebben kunnen ze als volleybalspeelster zich verder ontwikkelen. Het vernieuwen is een garantie voor de toekomst en het voortbestaan van onze club.”

Contactgegevens
DAVOST – Damesvolleybal Sint-Truiden, Leeuwerweg 132, 3803 SINT-TRUIDEN, GSM: +32 475 83 03 98, e-mail: red.socks@telenet.be, website: https://davost.sportadministratie.be/