Tour of Hope vervangt Levensloop

Algemeen

In 2020 zijn, ten gevolge van de corona crisis, alle Levenslopen in België uitgesteld. De Tour of Hope biedt hierop een alternatief initiatief aan waarbij, net als bij een Levensloop, de Vechters (ex-kankerpatiënten) en de strijd tegen kanker centraal staan.

De boodschap is dat we moeten blijven BEWEGEN en ons niet in slaap laten wiegen. Niet door kanker en niet door Corona.

Tour of Hope start op donderdag 1 oktober om 16 uur en eindigt op zaterdag 24 oktober om 16 uur. Het duurt dus 24 dagen. Dit is naar analogie met de 24 uur bij elke Levensloop.

Alles draait om bewegen. Deelnemers en Vechters worden aangemoedigd om zo veel mogelijk te wandelen, te lopen en/of te fietsen. Afstand speelt daarbij geen rol. Of je nu 50 meter of 50 kilometer beweegt maakt niet uit. Het gaat om het engagement in de strijd tegen kanker. Daarnaast moedigen we ook iedereen aan om zo veel mogelijk in de kijker te komen door foto’s en/of filmpjes te maken van activiteiten die ze in die periode uitvoeren en deze op onze Facebook-pagina te posten.

Daarnaast zullen er voor Vechters en deelnemers activiteiten georganiseerd worden. Meer informatie hierover zal op onze Facebook-pagina te vinden zijn.

Bij al deze activiteiten moeten wel de op dat moment geldende regels, opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, nageleefd worden.

Net zoals bij elke Levensloop zijn er 3 speciale momenten voorzien:

  • Openingsceremonie:  donderdag 1 oktober (16 uur)
  • Kaarsenceremonie: zaterdag 17 oktober (19 uur)
  • Slotceremonie: zaterdag 24 oktober (16 uur)

Deze ceremoniën zullen niet op een specifieke locatie doorgaan, maar zullen op onze Facebook-pagina, op de aangegeven momenten, te volgen zijn.

Deelname aan “Tour of Hope” is GRATIS. Inschrijven kan via de website van www.levensloop.be/tour-of-hope.

 

Meer informatie is te vinden op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/TourofHope2020.  Ook kan je ons bereiken door een mail te sturen naar Tourofhope@stichtingtegenkanker.be of Tourofhope@Fondationcontrelecancer.be

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sint-Truiden is voor meer dan 13 procent groen, zonder de landbouw mee te tellen

In 2018 schreef Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) een natuurrapport voor elke Limburgse gemeente. Alle groene bestemmingen, natuurgebieden én Natura 2000-gebieden werden in kaart gebracht. Die laatste zijn de Europese beschermingsgebieden voor waardevolle dieren en planten. Sint-Truiden scoort hierbij behoorlijk: 13,03 procent is groengebied, en dat is niet slecht voor een …

Algemeen
1
Heers: feestje zonder social distance zet kwaad bloed

Daags nadat de horeca wederom de verplettende boodschap heeft gekregen om verplicht te slikte duiken er plots beelden op van een feest in de gemeente Heers. Het is de zaakvoerder van een traiteur zaak die de zaak aan het licht brengt. “Wraakroepend, terwijl wij alles doen om de veiligheid te …

Algemeen
Geen kind meer naar school met lege boterhammendoos

Vandaag 17 oktober, is het Werelddag van het Verzet Tegen Armoede. En die dag is broodnodig in ons land. Maar liefst 1 op de 5 Belgische kinderen groeit op in armoede. Corona heeft hun situatie alleen maar verergerd. Door Corona steeg het aantal kwetsbare gezinnen in onze gemeente. Philip Pirard, …