Velm VV moest vorige week bovenaan in derde C even de rol lossen, maar met een klinkende zege tegen Vechmaal hebben ze orde op zaken gezet.

Beginnen doen we deze weel in derde provinciale C waar beide koplopers, Velm VV en Vechmaal onder mekaar moesten uit maken wie de beste van Zuid-Limburg was. En dat blek na 90 minuten Velm te zijn. Na iets meer dan een kwartier was het al 3-0 maar Velm maakte de fout van vorige speeldag niet meer en uiteindelijk was er op de 5-1 niks af te dingen: in de clash tussen de beste aanval tegen de beste verdediging was het Velm dat het laken naar zich toe trok: de ploeg staat weer aan de leiding, zonder nederlaag en met een duizelingwekkend doelpuntensaldo van 69 tegen 7.

Nu we toch in 3C zitten, duikelen we meteen naar de staart van de klassering. Daar is Aalst, na de hoopgevende zege van vorige week, er niet in geslaagd om tegen het niet zo sterke Habo een dikke vuist te maken: het werd 1-2 en meteen in de rode lantaarn weer in het zicht: die wordt nu gedeeld met Vliermaal en Borgloon die wel een puntje sprokkelden maar nog geen zege boekten. En Habo neemt afstand van de kelderverdieping.

We springen naar eerste provinciale. KVV Zepperen-Brustem stuurde na een maand puntenverlies Bregel zonder punten en goals naar huis: het werd 2-0. De fusieploeg staat nu zesde met 9 punten uit zes matchen en de achterstand op de koplopers wordt maar niet kleiner voor de ambitieuze provincialer.

Bij de dames eerste provinciale ging STVV winnen bij Sporting Hasselt. Dat is een pover resultaat tegen een ploeg die nog maar twee punten sprokkelde uit zes matchen. Met de 2-3 zege komen de vrouwelijke kanaries wel op de derde plaats terecht, maar wel op een respectabele afstand van Louwel.

In tweede provinciale sloeg STVV B weer toe: slachtoffer van deze speeldag was Elen die met 4-0 weer richting Maaskant gestuurd werden. De dames van STVV B blijven uiteraard autoritair leider in hun reeks met het maximum van de punten en een doempuntensaldo van 69/7.

Tenslotte de dames van KVV Zepperen-Brustem: die voegden 5 doelpunten toe aan hun doelpuntensaldo omdat de vrouwen van Dilsen-Stokkem niet kwamen opdagen. Hierdoor vestigen de Zep-Bru vrouwen zich comfortabel in de rechterhelft van de klassering.