(Be)geleid parkeren

Parkeren in Sint-Truiden, het beroert de gemoederen nogal eens. Vooral het betalend parkeren. Want betalen dat doet de Truienaar niet graag en al zeker niet om in eigen stad te parkeren. Op een ander is dat geen probleem, probleemloos wordt er in Hasselt 10 tot 15 euro betaald om onder Dusart te parkeren, maar holala om voor dezelfde tijdsspanne 4 euro te betalen onder Gazo, dat is een ander paar mouwen.

Na afronding van een studie van de UHasselt wordt er binnenkort een digitaal en flexibel parkeergeleidingssysteem  ingevoerd. Onze parkings zullen daardoor beter zichtbaar zijn voor de consument en bezoeker. Wist je trouwens dat de aankoop en plaatsing van dit systeem reeds in 2016 goedgekeurd werd, en een slordig miljoen euro kost? Intussen waarschijnlijk een dikke slordige miljoen euro. Als Hasselt dat heeft dan kan Sint-Truiden natuurlijk niet achterblijven, dat alleen al is het geld waard. De studie werd uitgevoerd door middel van een rijsimulator, zo eentje die je ook wel eens op de kermis vindt. Ik hoop maar dat er toen ook al rekening werd gehouden met de veranderlijke richtingsstraten. De indienststelling was eigenlijk al voorzien voor najaar vorig jaar, intussen staan er een honderdtal, het kunnen er ook iets minder zijn,  van die grote grijze schermen opgesteld langs de invalswegen en op de ‘kleine ring’. Daarop zal dan aangeduid zijn hoeveel plaatsen er nog vrij zijn op onze parkings.

Ik vraag me wel af welke de uitverkoren parkings zullen zijn. Voorzeker de twee ondergrondse, Gazo en Centrum. Misschien wel Cicindria parking, alhoewel ze daar eerst de horde postauto’s zullen moeten van aftrekken. Parking Veemarkt? Maar hoe kan daar geteld worden hoeveel plaatsen er nog vrij zijn? Wellicht een job voor de stadswachten die dan met zo’n ‘klikklakkerke’ in de hand aan de in- en uitgang staan om de wagens te tellen. Kortom ik ben eens curieus.

Ons alwetend stadsbestuur moet er toch van uitgaan dat hun onderdanen wel heel erg hardleers zijn wat parkeren betreft. In de veranderlijke richtingsstraat René Lambrechts staat wel ongeveer elke 30 centimeter, het kan ook iets meer zijn,  een verkeersbord dat aanduidt waar er mag, en voor al waar er niet mag, geparkeerd worden. Daar heeft ons bestuur geen geleidings maar een begeleidingssysteem uit de mouw geschud, en dat zonder een miljoenenstructuur te moeten inschakelen. Dit verhaal van verkeersbordenterreur heeft zelfs ‘Ons Belang’ gehaald. Niet door oerreporter JCR (staat voor Jozef Croughs) maar wel dankzij, hoe kan het ook anders, DIS (staat voor Dirk Selis).

Intussen staan er nog enkele werkeloze oranje blauwe zone paaltjes in de Hyancintstraat, maar nu de parking van Delhaize ook uitgerust is met slagbomen zal dat niet lang meer duren. Tja parkeren in Sint-Truiden het is iets.