Een vriend van mij spreekt steevast over ‘Park Kebab’ als hij het over prestigieus en ongezien nieuw woonconcept Park Coëme heeft.  Hij verwijst daarbij naar de kebabzaak Ararat (waar ze tussen haakjes fantastisch lekkere Armeens gehakt kebab serveren) aan de toegang tot de toekomstige villa appartementen. -Om het een beetje chiQUEr te laten klinken, omdat vastgoed makelaar Q living er bij betrokken is, en omdat er ook een petanQUEbaan komt, heb ik de titel van deze column aangepast naar Parque Quebab-. Hij, en niet alleen hij, twijfelt aan de correcte uitspraak van Coëme. Moet het op zijn Frans uitgesproken worden zoals Guy Coëme, je weet wel een van de drie Waalse Guy’s en partner in crime van Willy Claes in de Agusta affaire. Mijn god dat is een eeuwigheid geleden. In Sint-Truiden wordt de riante naam uitgesproken als ‘kwèm’, naar de Truiense glasraamkunstenaar Ri Coëme.

Goed een jaar geleden werd het startschot gegeven voor de verkoop van de 3 kleinschalige laagbouwvolumes met slechts 34 appartementen die de naam stadsvilla’s  meekreeg. Waarschijnlijk verwijzend naar de riante prijzen gelijkwaardig aan een villa maar dan toch een appartement. De verkoop was een succes en in een oogwenk, of zoals wij zeggen ‘op óer oeëgen oupe èn taa’, waren er 29 verkocht. De verkoop en voorstelling werd georganiseerd door bouwpromotor Vossius met zijn spiksplinternieuwe firma Voluit. Je weet wel met het vossenlogo. Het valt mij wel op dat Voluit een beetje uit de picture is verdwenen. Het aangekondigde project FOX garage (voormalige Dex garage)in de Schepen Dejonghstraat is precies een stille dood gestorven, het project rond Cosmowing is dan weer wel duidelijk zichtbaar op de Groenmarkt. In het voormalig pand van Damart in de Brustemstraat, waar de verkoop doorging van de stadsvilla’s, wordt nu reclame gemaakt door een andere bouwpromotor Vestra. Ik had er nog nooit van gehoord,  (het is waarschijnlijk maar een vergezocht gedacht van mij, maar staan er niet verdacht veel zelfde letters in Vestra als in A.Verelst?) Maar goed Vestra is dus het immokantoor dat een ander project promoot van maar liefst 80 woningen verdeeld over 6 appartementsblokken en enkele ‘Urban Villa’s’ (waar blijven ze de namen halen?) naast het Lago zwembad. Met ondergrondse garages zodanig dat die bewoners toch niet op de gecontesteerde betaalparking van het sportcomplex hoeven te staan.

Bouwheer van Park Coëme Dethier zegt: “Deze verscholen stadsvilla’s in de parkachtige tuin bieden de nieuwe bewoners ongestoorde rust en privacy.”  Nu weten we dus waarachter de stadsvilla’s verscholen zijn. Juist, achter de kebabzaak.