Vrijdag 14 juni 2024 werd Patrick Mombaers door de Stichting Geheim Leger 1940-1945 uitgenodigd om de prijsuitreikingen bij te wonen voor 2024 van de Stichting. Patrick werd zelf opgenomen in het bestuur. “Als zoon van een verzetsstrijder die tevens ook lid was van het Geheim Leger, is dit een hele eer voor mij en de kroon op mijn werk”, vertelt hij.

De academische zitting vond plaats in de Koninklijke Club voor Officieren van het Regiment Gidsen te Brussel. Twee laureaten, één nederlandstalige en één franstalige, werden beloond voor hun geschiedkundig werk over de Belgische Weerstand 1940-1945. Voorzitter Yvan Lambrechts overhandigde de prijzen aan de laureaten.

Na de proclamatie werd Patrick opgenomen in de Raad van Bestuur als bestuurslid bij de Stichting Geheim Leger 1940-1945. Het Geheim Leger was een gewapende Belgische verzetsgroepering tijdens de Tweede Wereldoorlog, ook bekend onder de benamingen ‘Het Belgisch Legioen’ (La Légion belge) en Het Heropgericht Leger van België (L’Armée belge reconstituée). “Als zoon van een verzetsstrijder die tevens ook lid was van het Geheim Leger, is dit een hele eer voor mij en de kroon op mijn werk”, besluit Patrick Mombaers.

 

Beelden © PM