Het vernieuwde woonzorgcentrum De Motten bestaat dinsdag 29 november dag op dag 10 jaar. Het personeel blikt hierop terug met een feestelijk ontbijt met al haar bewoners.

Tien jaar geleden was het woonzorgcentrum in volle voorbereiding voor de verhuis van de laatste afdelingen ‘De Bleek’ en ‘De Zeedijk’ naar het vernieuwde gedeelte van het woonzorgcentrum. De afdeling ‘Bos’ werd voor het eerst in gebruik genomen, net als de burelen en de afdelingen ‘Veld’ en ‘Bloementuin’. In het gedeelte van het woonzorgcentrum dat vernieuwd werd in 2012 waren 73 nieuwe kamers voorzien waaronder 6 kamers voor het centrum voor kortverblijf. In 2014 ging de laatste fase in van de vernieuwing. Toen verhuisden ook de bewoners van de appartementen mee en werden de cafetaria en het dienstencentrum De Piepel aangepakt.

65 bewoners verhuisden 10 jaar geleden naar de nieuwe afdelingen in ons woonzorgcentrum. Dat bracht toen heel wat voorbereiding en uitdagingen met zich mee. Terwijl met man en macht gewerkt werd om alles vlot te laten verlopen, genoten de bewoners van optredens en animatie. Vandaag, 10 jaar later wordt er teruggeblikt met een feestelijk ontbijt en met een krantje vol foto’s uit de oude doos.

De vernieuwing van het voormalige Sint-Jacobusrusthuis kreeg destijds ook een nieuwe naam: ‘woonzorgcentrum De Motten’. Die naamsverandering kwam er na een bevraging en in samenspraak met de bewoners.