Ooit heetten ze de Boerinnenbond. Later werd dat het Katholiek Vormingswerk voor Landelijke vrouwen (de KVLV) en sinds enkele jaren klinkt de naam FERM. In Zepperen mag de damesvereniging 70 kaarsjes uitblazen.

In 1952 werd in Zepperen de Boerinnenbond geboren. Niet onlogisch in het toenmalige landbouwersdorpje. Wie niet in de landbouw werkte trok voor zijn job naar Sint-Truiden, Luik of Genk. De Boerinnenbond schrijft trouwens al decennia lang een verhaal van vernieuwing. Het begon in 1919 met in Vlaanderen een straffe start van wel meer dan 20.000 leden. Twintig jaar later was het ledenaantal verzesvoudigd tot 120.000. Beetje bij beetje werd de vrouw op het platteland mondiger en leerde ze voor zichzelf opkomen. De Boerinnenbond bracht waterleidingen en diepvriezers naar de boerderijen en leerden de Limburgers verse vis eten..

Bij het 60-jarig bestaan van de organisatie in 1971 werd de naam Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen gelanceerd, en verschoof de werking naar de kinderopvang, thuiszorg, landelijke gezinszorg en mantelzorg. Het platteland is ondertussen niet meer de biotoop van landbouwers en fruittelers, maar dat van gezinnen met werkende vrouwen die de rust van het platteland verkiezen boven de drukte van de stad.

In 2020 krijgt de KVLV een nieuwe naam. FERM verwijst niet meer naar de katholieke achtergrond, ook al wordt die niet verloochend. FERM is er voor vrouwen die op het platteland wonen en die op zoek zijn naar balans en kwaliteit in hun leven.

En dus vieren de vrouwen van Ferm Zepperen hun 70ste verjaardag, met een feest en een receptie in de Veva, en zoals het een vereniging met christelijke roots betaamt een viering voorgegaan door pastoor Luc Michiels van Kortenbos.