Er komt blijkbaar schot in de zaak op de site van de voormalige Sint-Annakliniek. Gisteren werd de muur die de volledige oppervlakte ommuurde, gesloopt. Er komt een project met wooneenheden en een dienstencentrum, alles gerealiseerd door de grote zorgorganisaties uit de regio.

De site van de Sint-Annakliniek wacht al bijna 10 jaar op een nieuwe dynamiek. En die komt er medio 2024. Dinsdag onderging de buurt al een eerste metamorfose: de ommuring werd gesloopt. Voor wie al jaren in de buurt passeert een verrassend zicht. De oppervlakte van de site, goed voor zo’n 1,36 hectare, staat daarmee in de startblokken, klaar voor de aanvang van een groot zorgproject.

Het samenwerkingsakkoord tussen verschillende zorgpartners staat op punt om uitgevoerd te worden. De bedoeling is om er een gezellige buurt van te maken waar mensen, ook zij die zorg nodig hebben, terecht kunnen. Er komen wooneenheden waarbinnen er zorg- en dienstverlening zal worden aangeboden. Integro denkt ook aan het bouwen van huisjes voor mensen met dementie. Zorgpartner Wiric kiest voor dagateliers. En het Sint-Trudo Ziekenhuis opteert er voor een lokaal dienstencentrum. Dat wordt een centraal ontmoetingspunt voor de buurt, maar ook een aanspreekpunt waar mensen terechtkunnen als ze zorg nodig hebben of burgerlijke zaken niet rond krijgen.

   

 Foto’s © Francis Masure