Naar aanleiding van vermoedelijke straatprostitutie op de Luikersteenweg heeft de politie van Sint-Truiden de jonge vrouw die al enkele dagen tippelde langs de kant van de weg aangetroffen en gecontroleerd. De zaak blijft de verdere aandacht genieten van de politie, want ze roept op om verdachte situaties bij hen te melden.
Het nieuws over de vermeende straatprostitutie werd enkele dagen geleden door TruiensNieuws uitgebracht. Daarbij werd een signalement doorgegeven van een jongedame die meerdere malen te zien was en blijkbaar de bedoeling had om aan prostitutie te doen. De politie reageerde alert. (Lees hierover via https://www.truiensnieuws.be/sint_truiden/terugkeer-van-straatprostitutie-op-de-luikersteenweg/).
De politie kwam snel met een actieplan. De patrouilles, zowel in burger als in uniform, kregen de opdracht om voor het nieuwe fenomeen extra aandacht te hebben. De persoon, die aan de beschrijving voldeed, werd dinsdag aangetroffen en gecontroleerd. Het gaat voor alle duidelijkheid om een alleenstaand feit.
Wie nog verdachte situaties opmerkt, mag dit altijd telefonisch doorgeven zodat de nodige controles kunnen gedaan worden. “Er worden op de Luikersteenweg op regelmatige basis verschillende gerichte acties uitgevoerd. Zo werd afgelopen weekend nog gecontroleerd op het bar-gerelateerd verkeer. Daarbij moesten 33 bestuurders een onmiddellijke boete betalen voor het rijden over verdrijvingsvlakken, de middelste rijstrook waar grote witte strepen zijn getrokken en waar dus niet mag gereden worden.
Politiezone Sint-Truiden – Nieuwerkerken – Gingelom: 011 70 19 11
In beeld – De Luikersteenweg (Chaussée d’Amour) met een verdrijvingsvlak. Het middelste gedeelte van de rijbaan is gemarkeerd met schuine strepen waar bestuurders niet overheen mogen rijden – ©Rudi De Cock