De Dames A-ploeg van Femina Habac moest afgelopen weekend een eerste nederlaag slikken. Tegen leider Stevoort BBC werd het thuis 60-65. In het algemeen klassement staan beide ploegen bovenaan. Ook de Dames B gingen onderuit in het kader van de Beker van België met 46-51 tegen Lummen.

De start was mooi gelijkopgaand maar toen er een eerste voorsprong door Stevoort werd opgebouwd moest Habac terugkomen. Dat deed het aanvankelijk niet. In het vierde kwartier vonden de Truinoskes toch de comeback-drive maar Stevoort wist tot het einde van de wedstrijd goed stand te houden. Femina-coach Bert Franssen was ondanks de nederlaag een fiere coach, vertelt hij aan TruiensNieuws. “Onze speelsters hebben zeer zeker een knappe prestatie neergezet. Ik heb veel elementen gezien waarop we zullen kunnen doorgaan. In het laatste kwart kwamen we nog heel dicht. We zitten ook met enkele uitvallers, en Lobke (Van Gestel, nvdr.) moest bij het begin van deze wedstrijd opgeven na die enkelblessure. Dat kwam er nog eens bij. Maar het werk dat mijn zes U18-meisjes nadien leverden mocht zeker gezien zijn. Dit is de basis voor een succesvolle toekomst”, besluit Bert Franssen.

Ook de collega’s van de Dames B-ploeg hadden het niet gemakkelijk. In een wedstrijd tegen Lummen in het kader van de Beker van België werd het 46-51. Het kan niet alle weekends perfect zijn natuurlijk. De B-ploeg staat vijfde in hun klassement. Zij moeten het op 5 november tegen de nummer 3 opnemen, Lommel.

De A-ploeg in actie

Tussenstanden: 14-13, 14-21 (28-34), 10-16 (38-50), 22-15 (60-65)

Scorend bij Femina Habac: Van Gestel 4, Adrien 23, Martens 5, Bogaerts 9, Ducatteeuw 4, Olenga Mapesa 8, Cleeren, Dekkers, Knaepen 7.

Vrijdag 5 november nemen de Dames A het op tegen Hasselt BT.

Foto’s © Tadas