Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Zoek je iemand die begaan is met het dierenwelzijn? Iemand die loslopend wild komt vangen? Een aangereden ree komt ophalen in het midden van de nacht? Een duif uit uw schouw komt halen? Een slang of een hagedis komt vangen? Een transport moet verrichten naar de dierenarts? … Contacteer dan het team van Animal Rescue Service VZW of beter gekend als het A(RS)-Team uit Sint-Truiden.

Wie is Matthieu Helleputte?
Matthieu Helleputte is een 29-jarige stoer gebouwde kerel die zich inzet voor het welzijn van de dieren. Hij heeft gedurende een 11-tal jaren vrijwilligerswerk verricht bij het Natuurhulpcentrum VZW, Industrieweg Zuid 2051, 3660 Oudsbergen, www.natuurhulpcentrum.be/  en enkele jaren bij het dierenasiel in Sint-Truiden, Bedrijvenstraat 5797, 3800 Sint-Truiden, www.dierenasielsint-truiden.be

Oprichting Animal Rescue Service
Sinds september vorig jaar (2019) is Matthieu zelf begonnen met zijn vereniging: Animal Rescue Service VZW. Deze vereniging staat in voor het vangen van gewonde of gevonden dieren en verzorgt eveneens het transport naar asielen, opvangcentra of een dierenarts.

Samenwerking
Indien je weet dat de vereniging van januari tot heden meer dan 1.400 interventies heeft verricht, dan is het nut van deze vereniging zeker bewezen. Ze werkt nauw samen met de politie van Nieuwerkerken, Gingelom en Sint-Truiden, de brandweer en het Natuurhulpcentrum te Oudsbergen. Voor katten en honden is het dierenasiel van Sint-Truiden bevoegd. De vereniging kijkt er naar uit om nog andere samenwerkingen aan te gaan ter bevordering van het welzijn van de dieren.

Interventies
Je komt met de vereniging de raarste interventies tegen. Iedere dag is een leuke en andere belevenis. Het kan gaan om huisdieren, wilde dieren of exotische dieren. Stel je voor: een ezel midden in de nacht uit het zwembad halen, Een torenvalk die zich vastgevlogen heeft losmaken, schapen die uitgebroken zijn vangen en terugplaatsen, slangen, vogelspinnen of hagedissen die gevonden worden of ontsnapt zijn veilig plaatsen,…  Voor elk dier zorgt de vereniging voor de gepaste oplossing.

Vorige week mocht de vereniging nog rekenen op de steun van Miss Limburg 21-kandidate Daphné Nivelles die hun geholpen heeft met het redden van een torenvalk en een steenmarter en … ze hoopt op uw steun… Miss Limburg 21 Daphné Nivelles

Communicatie
Je kunt Animal Rescue Service VZW volgen via hun Facebookpagina of Instagrampagina. Zo gebeurt het soms dat mensen denken dat op de foto een jonge eend staat, terwijl het gaat om een jonge bosduif…

Sinds kort kun je de organisatie steunen in haar werking door lid te worden van de vereniging. Jij wilt toch ook de trotse eigenaar worden van het eerste ledenboekje… Je kunt hiervoor je gegevens doorgeven in de mededeling en een storting verrichten van €10 op rekening BE17 0018 7087 9921. Je kunt de organisatie altijd contacteren via onderstaande contactgegevens.

Contractgegevens
Animal Rescue Service VZW, Matthieu Helleputte, Trudobron 54, 3800 Sint-Truiden, 0499 899 899, info@animalrescueservice.be, www.animalrescueservice.be, Facebook, Instagram