Wanneer je een nieuwe accommodatie in gebruik neemt waar dan ook alles nagelnieuw is, dat duiken er vaak onvoorziene problemen op. En in Zepperen is dat niet anders.

Het gemeentelijk ontmoetingscentrum “de Veva”, waar de stad bijna 2 miljoen euro investeerde in een nieuwe polyvalente zaal met keuken en sanitair en in een complex met vergaderruimtes, werd al officieel geopend op 1 september. De opening werd opnieuw ‘geactiveerd’ op 5 februari toen de burgemeester de zeer spoedige ingebruikname in het vooruitzicht stelde. Op 4 maart zou het dan zover zijn: de lokale verenigingen planden een avond om “alles eens te testen”, van meubilair tot keuken, van glazen tot verwarming, van water tot bier…

Elke vereniging vaardigde twee vertegenwoordigers af om de laatste kantjes af te vijlen, de glazen te spoelen en een plaats te geven en te testen of er wel degelijk gekookt kon worden. Ze maakten er een gezellige avond van en trakteerden zichzelf op een receptie en een “sobere” maaltijd.

En uiteraard zijn er nog mankementjes: hoe gaan we de opslagruimte benutten, waar staan het best de borden, maar het grootste euvel, in de Veva was: hoe krijgen we het hier warm. De chauffage was met geen middelen in gang te krijgen.

De plaatselijke verenigingen zouden dan nu vanaf 1 april gebruik kunnen maken van hun nieuw ontmoetingscentrum. Als dat maar geen aprilgrap is, want de Veva lijkt steeds meer op de processie van Echternach!