In Vleteren zijn de mensen het minst besmet in Vlaanderen

Algemeen

In de Limburgse ziekenhuizen hebben de afgelopen 24 uur vier mensen de strijd tegen het coronavirus verloren. Ook in de woonzorgcentra in onze provincie werden twee nieuwe sterfgevallen gerapporteerd.

Het Ziekenhuis Oost-Limburg meldt vandaag twee nieuwe corona-overlijdens. Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden en het AZ Vesalius in Tongeren moesten elk één sterfgeval betreuren. In de overige Limburgse ziekenhuizen waren er geen overlijdens. 

Opvallend is ook dat de druk op de ziekenhuizen opnieuw lichtjes toeneemt. Vandaag liggen er 112 coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen, dat zijn er vijf meer dan afgelopen dinsdag nog het geval was. De toename is het opvallendst in het AZ Vesalius in Tongeren. Daar steeg het aantal patiënten met Covid-19 in twee dagen tijd van tien naar vijftien opgenomen personen.

Sinds de uitbraak van de pandemie stierven al minstens 405 patiënten met Covid-19 in de Limburgse ziekenhuizen.

In de woonzorgcentra in onze provincie werden de afgelopen 24 uur twee nieuwe overlijdens gemeld, wat het totale sterftecijfer in de Limburgse woonzorgcentra naar 513 brengt. Het aantal coronadoden in Limburg komt dus op 918.

Wat de besmettingscijfers betreft zijn er in:

Alken                     211 besmettingen      18,35/1.000
Nieuwerkerken    115                                16,55/1.000
Gingelom              134                                15,94/1.000
Sint-Truiden          667                               16,43/1.000
Borgloon               110                                10,09/1.000
Wellen                   55                                   7,456/1.000
Heers                     39                                   5,28/1.000
Heers blijft met afstand een van de  minst besmette gemeentes van Limburg

De minst besmette Vlaamse gemeenten zijn Bierbeek (1,59/1.000) (what’s in a name) en Vleteren (1,35/1.000), en daar hebben ze ook iets met “bier”, vooral in het “westen”. Hiermee ken je meteen ook de beste remedie!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen Oktoberfeest in Velm, wel eigen YouTube-kanaal voor Oppenheimers

Door de coronacrisis hebben de Oppenheimers beslist om de 18de editie van het Oppenheimer Oktoberfeest 2020 niet te laten doorgaan. In afwachting werd er wel een Youtube-kanaal aangemaakt voor de blaaskapel. Zo kunnen liefhebbers toch van de muziek genieten via de opgenomen filmpjes. “We vinden het bijzonder jammer te moeten …

Algemeen
In Zepperen is KLJ dik oké!

Hey jij daar! Ben je geboren in of voor 2014? Ja?! Geweldig dan ben jij de persoon die wij zoeken! Het is tijd om plezier te maken op zondagnamiddag! Na die eerste drukke schoolweken gaan wij ook weer van start! Om de 14 dagen pakken wij uit met een activiteit …

Algemeen
Gemeente Gingelom roept op om graven te herstellen

Storm Dennis heeft in februari lelijk huisgehouden op het kerkhof in Montenaken. De gemeente Gingelom heeft toen al gemeld dat heel wat graven hierdoor schade hebben opgelopen. “Na controle stellen wij vast dat heel wat beschadigde graven momenteel nog steeds niet hersteld zijn”, aldus het bestuur. Heb jij familieleden die …

%d bloggers liken dit: