Deze namiddag heeft de lokale politie een tussenkomst gehouden in de nieuwbouw van Hasp-O Centrum in de Fabriekstraat. Op camerabeelden was te zien hoe een aantal jongeren aan het spelen waren met iets dat op een vuurwapen leek. Na een interventie bleek dat het om een speelgoedwapen ging. Twee jongeren werden gearresteerd. De veiligheid van leerlingen en personeel kwam op geen enkel moment in gevaar.

Kort na de middag zag de eenheid van de lokale politie vreemde beelden opduiken op hun camera’s. “Op de camerabeelden die door ons gemonitord worden zagen we kort na de middag dat een aantal jongeren aan het ‘spelen’ waren met iets dat op een vuurwapen leek. De feiten speelden zich af in de Boomgaardenstraat, aan de achterzijde van de school. Toen het wapen werd weggestoken en de betrokkenen de school binnenwandelden zijn we in actie geschoten.” De politiediensten hebben onmiddellijk de school verwittigd en alle leerlingen werden verzameld op de speelplaats. “De 2 betrokken jongeren konden snel door onze ploegen aangetroffen worden. Ze werden gearresteerd en overgebracht naar het Politiehuis. Het bleek te gaan om een speelgoedwapen. De veiligheid van de leerlingen en de leerkrachten is niet in het gedrang gekomen”, aldus de lokale politie.

Brief

De ouders kregen al een digitale brief met tekst en uitleg bij het gebeuren. De betrokken leerlingen worden preventief geschorst in afwachting van een tuchtprocedure. Kort na de arrestatie werden de lessen hervat. Het zorgteam van de school staat klaar om leerlingen die er nood aan hebben op te vangen voor een gesprek.

Foto © Media Haspengouw