Heb jij al eens zin gehad in een lekkere tajine of Turks fruit, maar wist je niet van waar je ze moet halen? Wel dan ben je bij Sozar op de juiste plaats. Sozar is een contaminatie van de woordjes souk en pazar. Dit zijn benamingen voor het woordje markt in het Marokkaans en Turks, want Sozar biedt een brede waaier van typische Marokkaanse en Turkse marktproducten aan. Ook maken ze in Sozar een startersset waarmee je thuis je eigen Marokkaanse of Turkse gerechten kunt bereiden.

Dit jaar startten zij hun avontuur met als doel de mensen in de omgeving meer kennis te verschaffen over de Turkse en Marokkaanse cultuur. De studenten hebben ervoor gekozen om ook anderen te helpen met de opening van hun pop-up Zo hebben ze beslist om alle inkomsten te doneren aan een goed doel.

Wie zijn zij?
Wel, zij zijn 4 managementstudenten van UC Leuven-Limburg: Houssam, Rida, Baran en Aleyna. Dit enthousiaste en gemotiveerde team zorgt ervoor dat u uw Sozar-producten elke dag op tijd ontvangt. Hun doel is om cultuurliefhebbers de mogelijkheid te geven om producten in huis te halen en gerechten te creëren zonder ver van huis te zijn. Ook hopen ze klanten zijn/haar aanwezigheid in Marokko of Turkije te kunnen bieden door de marktsfeer in hun online winkel te weerspiegelen.

Pop-up store
Binnenkort komt er een pop-up store van Sozar, meer info hierover vind je op onze social mediakanalen en via mail. Zorg er dus zeker voor dat je ons volgt op Instagram, Facebook en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief om up to date te blijven van onze producten en de pop-up store.

Ook op de Grote Markt
Op zaterdag 4 december staan de jongelui op de Grote Markt in Sint-Truiden tijdens de Haspengouwmarkt, maar ondertussen kan je ook terecht op hun webshop https://sozar-popup.be/