Vorig jaar werd gestart met de bouw van het Sportpark Haspengouw en een nieuw zwembad. Het huidige recreatiezwembad zou in het kader van deze werkzaamheden open blijven tot einde mei 2020. Daarna zouden de deuren definitief sluiten om plaats te maken voor het nieuwe ‘Bloesembad’, dat begin volgend jaar moet klaar zijn. Door de maatregelen die getroffen werden om het Covid-19 virus in te perken, heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van 1 mei 2020 beslist om de deuren van het sportcomplex Sint-Pieter, en bijgevolg dus ook het recreatiezwembad, niet meer te heropenen.

Fervente en recreatieve zwemmers konden in normale omstandigheden tot einde mei in recreatiezwembad Sint-Pieter terecht om er naar hartenlust hun sportieve activiteiten te beoefenen. Door de maatregelen om de verspreiding van het Covid-19 virus in te perken, was het sportcomplex Sint-Pieter en het recreatiezwembad genoodzaakt om vanaf 14 maart 2020 de deuren te sluiten. Het college van burgemeester en schepenen heeft vervolgens in zitting van 1 mei 2020 beslist om het sportcomplex Sint-Pieter en bijgevolg dus ook het recreatiezwembad niet meer te heropenen.

“Gezien het recreatiezwembad Sint-Pieter niet meer heropent, worden de ongebruikte beurten van tienbeurtenkaarten en abonnementen uiteraard terugbetaald,” zegt schepen van Sport Jurgen Reniers, “daarnaast zullen ook alle clubs die gebruikmaken van het zwembad en de andere accommodaties een brief ontvangen om hen te informeren over de genomen beslissing.”

Bloesembad als blikvanger
Eind 2016 ging Sint-Truiden op zoek naar een nieuwe invulling voor sportcomplex Sint-Pieter. Uit grondig onderzoek bleek namelijk dat het sportcomplex, na meer dan 40 jaar, helemaal opgebruikt is. Op woensdag 20 juni 2018 werd ‘Sportpark Haspengouw’ voorgesteld. Een nieuwe sportsite met tal van sport-, recreatie-, en zorgfuncties, die duurzaam zijn en voor iedereen ruim toegankelijk worden. Het nieuwe ‘Bloesembad’ vormt de blikvanger. Het Bloesembad bevat onder andere een sportbad met een aansluitend instructie- en doelgroepenbad. Dat laatste voorziet in een verstelbare bodem, waardoor ook mensen met een zorgbehoefte er terechtkunnen voor de ultieme waterervaring. Verder komen er nog een recreatieruimte met cafetaria, een prachtige zwemvijver met ligweide en een beperkte wellness.

“We kijken uit naar de nieuwe sportsite waar zwemmer, sporter of recreant, jong of oud, fit of iets minder goed te been, kortom iedereen, zich thuis zal voelen. De bouwwerken zijn in 2019 gestart en we gaan grondig te werk. Volgend jaar kan iedereen in het Bloesembad terecht voor een stevige work-out of om er heerlijk te ontspannen,” besluit burgemeester Veerle Heeren.

Heb jij nog een tienbeurtenkaart of abonnement van zwembad Sint-Pieter waarop ongebruikte beurten staan? Deze kan je tot 30 juni 2020 inleveren in de brievenbus aan het stadskantoor, Kazernestraat 13,  t.a.v. de dienst Sport. Je levert de tienbeurtenkaart of het abonnement in samen met een briefje waarop je je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) én rekeningnummer noteert.