Afgelopen weekend bloeide Sint-Truiden cultureel weer helemaal open. Vrijdagavond werd de Academiezaal gevuld met hemelse klanken van Jolien Thijs en Marco Cirone in een editie van ‘Beatles with strings’. Bijgestaan door de Strawberry Strings werden de strijkers mooi geïntegreerd in het Beatles-oeuvre.

Het werd een uitgesproken Limburgse avond in de Truiense Academiezaal. Zowel Jolien Thijs als Marco Cirone staan in het kunstonderwijs en zijn beiden gepassioneerd door The Beatles. In ‘Beatles With Strings’ namen ze de goed gevulde Academiezaal mee doorheen het Beatles-repertoire. “We wilden het vooral zo akoestisch mogelijk houden, eenvoudig houden; vandaar de beperking tot het vocale, een gitaar en enkele strijkers”, vertelt Marco. Hij nam het gitaarspel en het vocale voor zijn rekening. Zangeres Jolien Thijs vult aan: “De nummers van de FabFour blijven tijdloos. The Beatles blijven universeel, gekend door iedereen.” Allebei zijn ze geëngageerd in heel wat muzikale projecten. Samen met het 4-koppige strijkersensemble Strawberry Strings toeren ze met deze ‘Beatles with strings’ door Limburg. “We komen op verschillende plaatsen maar we keken vooral uit naar deze locatie. De Academiezaal heeft toch dat intieme, dicht bij de mensen”, besluit Jolien.

(Lees verder onder de foto’s)

In beeld: de 4 strijkersmuzikanten en in het midden zangeres Jolien Thijs en zanger-gitarist Marco Cirone – Foto’s © Rudi De Cock

Het Cultuurcentrum kan nu aftellen naar een volgend Limburgs moment op zondag 23 oktober aanstaande. Dan is er een eerste aflevering in het nieuwe seizoen van Zondaggasten, waarbij Guido Wevers in gesprek gaat met 2 boeiende mensen: Arnoud Raskin, een bevlogen ondernemer uit Bilzen die aan de slag ging met straatkinderen in Colombia, en TV-ster Gökhan Girginol uit Sint-Truiden, bekend van Spitsbroeders en Undercover. Afspraak opnieuw in de Academiezaal, om 14.30 uur.

Tickets via de UITbalie of via debogaard.be