Schepenmandaten worden steeds meer opgesplitst tussen verschillende verkozenen en zelfs partijen, want daar ligt ook vaak de vetpot van de politiek en dat is dan ook hoofdzakelijk de reden van gramschap bij de oppositie die steevast buiten deze lucratieve politieke postjes vallen.

In Sint-Truiden is er de voorbije jaren al gesjacherd binnen het schepencollege, vooral bij Open VLD. Eergisteren kwamen er nog eens twee wisselingen uit de bus, ditmaal bij de CD&V en N-VA. Maar niet alleen in de stad gebeurt het, ook op de buiten.

Heers

Dieter Janssen vervangt vanaf 1 januari partijgenote Sonja Houbar als schepen van Sport en Toerisme.

Benny Schroyen (VLDumont) volgt Joseph Royer op als schepen van Openbare Werken.

Carina Volont (VLDumont) gaf haar mandaat als schepen van Sociale Zaken en voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst door aan gemeenteraadsvoorzitter Heidi Pirlotte (VLDumont). Volont neemt op haar beurt de taak van voorzitter vanaf januari over van Pirlotte.

Kortessem

Schepen Camille Cuyx is al politiek actief sinds 1976. In deze bestuursperiode was hij 3 jaar schepen bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, hij geeft de fakkel door aan Donald Martens die schepen wordt bevoegd voor Omgeving en Infrastructuur. Als industrieel ingenieur in de bouwsector brengt hij heel wat ervaring en expertise aan boord van de ploeg.

Schepen Ria Steegmans geeft haar mandaat als schepen voor Sociale Zaken door aan Nicole Gielen uit Wintershoven die al jarenlang voorzitster is van de lokale vrouwenafdeling van CD&V Kortessem. Ze wordt dus bevoegd voor Sociale Zaken en wordt OCMW-voorzitter.

Schepen Miet Jorissen, bevoegd voor Vrije tijd, Personeel en Mobiliteit, schuift door naar de post van voorzitter van de gemeenteraad. Alexander Wouters wordt met zijn 36 jaar het jongste lid van het schepencollege. Hij krijgt de bevoegdheden Vrije Tijd, Brede School en Personeel.