België: besmettingen: +48%, opnames +26%, sterfgevallen +125%

Corona

Tussen 26 september en 2 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 2.309 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt dinsdag uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 48 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor.

Van alle uitgevoerde testen, blijkt nu 7,3 procent positief te zijn. In totaal werden al 132.203 besmettingen vastgesteld. In vergelijking met gisteren, een stijging met 1.968.

In de week tot 2 oktober stierven in ons land elke dag gemiddeld 10,3 mensen. Dat is een stijging met liefst 5,7 tegenover de voorgaande periode of een stijging met 125 procent. Alles samen kostte het virus Sars-CoV-2 in België nu al het leven aan 10.078 personen, 14 meer dan gisteren.

Daarnaast worden volgens de meest recente cijfers gemiddeld elke dag 81 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, 16,6 meer dan de vorige periode, 26 % meer. Op 5 oktober hadden er 195 patiënten intensieve zorgen nodig en waren er in totaal 937 bedden ingenomen door coronapatiënten, ofwel bijna de helft van de 2.000 bedden die de ziekenhuizen momenteel voorbehouden voor Covid-19. In meerdere ziekenhuizen zou de Covid-afdeling al volzet zijn. Ter vergelijking: in april, tijdens de lockdown, waren er ongeveer 6.000 bedden voor coronapatiënten. In totaal werden er al 20.707 mensen naar het ziekenhuis gestuurd: gisteren kwamen er 87 bij.

De toestand bij ons
Limburg blijft een eiland in het bloedrode België en Sint-Truiden hoort bij de meest veilige steden van de provincie. Gisteren kwam er één besmetting bij in Sint-Truiden, het totaal bedraagt nu 807. Hasselt en Genk kregen er respectievelijk 1 en 3 bij.

Er liggen in Limburg momenteel 33 coronapatiënten in de verschillende ziekenhuizen waarvan er 8 op intensieve liggen. Geen enkele patiënt wordt beademd.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
We naderen de 11.000 besmettingen per dag

We zouden dolgraag goed nieuws brengen, maar de cijfers zijn wat ze zijn en dat is niet goed. Er lagen zaterdag 2.255 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 381 op intensieve zorg. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. Er werden zaterdag 351 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, 207 werden …

Corona
Maatregelen niet van de poes, maar het kon erger

De bijeenkomst van het Overlegcomité in het Egmontpaleis is afgelopen. De verschillende regeringen hebben er beslist over de verdere aanpak van de coronapandemie in ons land. Zoals verwacht is de zijn strengere maatregelen afgekondigd. We mogen gerust spreken van een mini-lockdown waarbij onderwijs, handel en nijverheid gespaard worden. Maar van …

Corona
Minder goede opvolging van de hygiëne- en afstandsmaatregelen

Scensano publiceert de resultaten van de 4e COVID-19 gezondheidsenquête, die plaatsvond tussen 24 september en 2 oktober 2020, vóór de nieuwe stijging van het aantal besmettingen. Meer dan 30.000 deelnemers gaven hun mening tijdens deze 4e enquête, die zich richtte op de huidige maatregelen, de contactopsporing, de Coronalert app en een toekomstige vaccin. …